Image 1
Image 2
Image 3
Image 4
Image 5

Duyurular

ÜRETİCİ KAYIT DEFTERİ DAĞITIMI Bitkisel ürünlerin üretiminden pazarlama aşamasına kadar geçen süreçte kullanılan Bitki Koruma Ürününün Zirai Mücadele Teknik Talimatlarına ve diğer kimyasalların teknik tavsiyelerine uygun ve kontrollü olarak kullanılmasını, Türk Gıda Kodeksi ve kalıntı değerlerine uygun bitkisel ürün arzını, tüketici sağlığı ve çevrenin korunması ile üründe izlenebilirliğinin sağlanmasına yönelik olarak Şubat 2010 tarihinden itibaren ticarete konu olan tüm bitkisel ürünlerde üreticilerin, kullanmış oldukları Zirai İlaç ve diğer kimyasal maddelerin kaydının tutulacağı Üretici Kayıt Defterini almaları zorunlu hale gelmiştir. Üretici Kayıt Defteri tutulmayan ürünlerin satışı yasak olup, ürün alıcılarının da bu ürünleri almaları yasaktır. Bu kapsamda tüm üreticilerimizin Üretici Kayıt Defterlerini İlçe Tarım Müdürlüğümüzden temin etmeleri gerekmektedir.  



ÇKS BAŞVURULARI Gıda , Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı talimatları gereği 2014 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi müracatları 01 Ekim 2014 ve toprak analiz desteklemesinden yararlanabilmek için toprak analizi yaptırma süresi 30 Ekim 2014 tarihi mesai bitimine kadar uzatılmıştır. İlçemiz üreticilerine ilanen duyurulur.

Ataturk Diyor Ki

Bir insan hayatında büyük bir muvaffakiyet kazanabilir. Fakat, yalnız onunla övünerek kalmak isterse, o muvaffakiyet de unutulmaya mahkumdur. Onun için çalışmak ve daima muvaffakiyet aramak, herkes için esas olmalıdır.

Anketimize Katılırmısın ?

Sofranızda Organik Ürünleri Tercih Ediyor musunuz?
 

Ziyaretçilerimiz

Bugün40
Dün149
Bu Hafta549
Bu Ay2951
All212220
BORDO BULAMACI UYGULAMA ZAMANI PDF Yazdır e-Posta

Bu yazımızda meyveciliğin olmazsa olmazı bordo bulamacı hakkında bilgi vereceğiz. Uzun yıllardır yapılan bu uygulama kışdan bahara geçerken meyve ağaçlarında hala fungal ve bakteriyel hastalıklara karşı en önemli uygulamasıdır.

Eskiden bu işlemi GÖZTAŞI ve SÖNMÜŞ(veya SÖNMEMİŞ) KİREÇ karışımlarını kendimiz hazırlarken şu anda bu işlem için kullanılan hazır karışımlar bulunmaktadır. Bu karışımlar gerekli görülen oranlarda hazırlanarak uygulanılır.

Sonbahar döneminde %2'lik ilkbahar döneminde ise genelde(eğer hastalık belirtileri bir önceki yıl görülmemiş ise) %1'lik bordo bulamacı uygulaması yapılır.

Bordo Bulamacı hazırlarken  dikkat etmeniz gerekenler:

a) Bordo bulamacı  demir, saç  ve teneke gibi metal kovalar kullanılmamalıdır.

b) Bordo bulamacı hazırlanırken daima kireçli suyun üzerine, göztaşı eriyiği ilave edilir.

Bunalara riayet etmezseniz bazı  kimyasal gelişmeler olacağından bordo bulamacının koruyucu özelliğini kaybedecektir.

c) Tankınıza  Göz tasşı eriyiğ ve Kireç eriyiği doldurulurken bir tülbent veya ince bir süzgeçten geçiriniz ki  ilaçlama aleti  memesi  tıkanmasın.

d)  Bordo bulamacı hiçbir ilaçla karıştırıarak atılamaz.

e)İlaçlar iken rüzgarı dikkate alarak rüzgarın arkanızdan esmesine dikkat ediniz.

f)Ağacın üst dallarından başlayarak alta doğru pulberize ediniz.  kuru dal kalmadan  ilaçlama yapılır.

g)İlaçlamadan sonra 10 saat içinde yağış olursa ilaçlamayı tekrar etmek gerekir.

h) Bordo bulamacı yapıldığı gün içinde kullanılması gerekir.

I) Bordo bulamacı bittikten sonra ilaçlama pompası su ile yıkanmalı ve temiz su püskürtülerek memesi de temizlenmelidir.

Bordo Bulamacının yararları:
a)  Elma ve armut kara lekesi,

b)Armutlarda memeli pas,

c)Yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında ateş yanıklığı, monilya,

d) Eriklerde cep hastalığı, kayısı ağaçlarında sürgün ve dal yanıklığı,

e) Kayısılarda yaprak delen, sert çekirdekli meyve ağaçlarında bakteriyel kanser ve zamklanma, kiraz dal yanıklığı , şeftali yaprak kıvırcıklığı, şeftalide yaprak delen, meyve ağaçlarında  kök çürüklüğü,

f) Bağlarda ölü kol, bağ antraknozu, bağ mildiyösü hastalıklarına karşı kullanılabilmektedir.

 


Design byERKO